Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wariacje na temat karpatki według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
woda 1 szklanka
margaryna 1/2 kostki
mąka 1 szklanka
jajko 4 sztuki
masa
truskawki świeże
spirytus 1 kieliszek
ponadto :
galaretka truskawkowa
krem do karpatki

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacje na temat karpatki według Agi

Ciasto:
Gotujemy wodę z margaryną,dodajemy mąkę,rokładnie rozcieramy i chwilę trzymamy na ogniu aby ciasto dobrze się zaparzyło.Do zimnego ciast dodajemy po jednym jajku i dokładnie wyrabiamy mikserem.Ciasto dzielimy na pół i pieczemy w dwóch blaszkach.
Krem:
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,dodajemy spirytus.Truskawki myjemy,obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Na jedno ciasto wykładamy połowę masy,na to truskawki,drugą część kremu,przykrywamy drugim ciastem.Obsypujemy cukrem pudrem,w dołki wlewamy mocno tężejącą galaretkę a górki ozdabiamy lukrem.Polecam,ciasto wychodzi pyszne:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 17.04.2012 08:25
faktycznie wariacje, ciekawe
irenka 20.12.2011 22:56
fantastyczne
tomek18 20.12.2011 09:09
pysznie się zapowiada:)
aleksa123 09.11.2011 12:46
fajna
Dorian 30.09.2011 11:33
chcialbym tak wariowac...
Wacław 22.09.2011 15:28
smaczne i apetyczne te wariacje !
kulek 14.09.2011 16:06
super
Rybciia 26.06.2011 21:45
świetna
Ania67 21.06.2011 13:31
extra
ronald88 20.06.2011 11:32
super
Krystyna32 10.06.2011 21:15
wow!!!!! super
kochanyptysiu 09.06.2011 20:57
pychotka
tatiana2 09.06.2011 10:46
Fajne ciacho. Taka urozmaicona karpatka :)
Kuchareczekjeden 07.06.2011 20:37
wyglada super
ewasylwia 06.06.2011 15:37
apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak