Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze nadziewane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
cebula 2 szt
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: rydze nadziewane

Rydze oczyszczamy odcinamy trzony,drobno je siekamy razem z cebulą i smażymy,łączymy z jajkiem oraz posiekanymi orzechami i doprawiamy do smaku.Następnie napełniamy kapelusze i posypujemy przyprawami i mąką,kładziemy na silnie rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak