Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z gorzkiej czekolady i włoskich orzechów

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
gorzka czekolada 20 dag
jajko 6 szt
cukier 30 dag
mąka 10 dag
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z gorzkiej czekolady i włoskich orzechów

Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, mieszając. Jajka ubić mikserem, stopniowo dodając cukier. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Spód blachy 26na21cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzić i pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak