Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie własnym według Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 kotletów
kostka do sosu
olej do smażenia
sól
cebula
czosnek 2 zabki
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie własnym według Agi

Mięso opłukujemy,przekładamy do rondelka,podlewamy tłuszczem i smażymy chwilkę na mocnym ogniu.Następnie dolewamy wody,dodajemy kostkę do sosów,sól,pieprz i listek laurowy.Cebulkę drobno kroimy i razem z przeciśniętym czosnkiem dodajemy do mięsa.Dusimy na małym ogniu.Podlewamy wodą.Mąkę rozrabiamy z zimną wodą i śmietaną.Gdy mięso zmięknie dodajemy do sosu.Chwilkę gotujemy.Podajemy z ziemniakami lub ryżem.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 26.08.2013 10:38
mmm pyszności :)
irenka 12.11.2011 17:38
smaczny obiad
joanna77 19.10.2011 17:59
uwielbiam
Ania67 21.06.2011 13:30
pychaaa
kochanyptysiu 09.06.2011 20:56
ja tez je lubie
Kuchareczekjeden 07.06.2011 20:42
ja też lubie
Babciagramolka 06.06.2011 17:54
Lubię duszone miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak