Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki po kijowsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
śmietana 3/4 szklanki
mąka 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
chrzan świeżo starty 2 łyżki
szyjki rakowe 15 szt
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki po kijowsku

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w paseczki następnie smażymy,łączymy ze śmietaną z mąką,koncentratem pomidorowym,chrzanem,szyjkami rakowymi i posiekaną natką pietruszki.Chwilkę razem dusimy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.06.2012 07:05
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak