Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana dynia według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 3 kg obranej
woda 6 szklanek
ocet 10 % 1 1/2 szklanki
cynamon Prymat duża szczypta
cukier waniliowy 1 torebka
cukier 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana dynia według Agi

Dynia ma być obrana i pozbawiona pestek i włókien(to 3 kg).Do sporego garnka wlewamy wodę ocet,dodajemy goździki,cynamon,cukier,cukier waniliowy.Wszystko zagotowujemy.Dynię kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka.Gotujemy na maleńkim ogniu do miękkości(trzeba sprawdzać,żeby nie była za miękka).Szykujemy słoiki.Dynię wraz z zalewą przekładamy do słoików,zakręcamy,odstawiamy do góry dnem.Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.09.2012 15:33
pycha
KasiaK90 19.06.2012 17:42
świetny przepis
Krystyna32 25.01.2012 10:10
extra
m1monika 03.11.2011 17:59
pyszna
joanna77 20.10.2011 20:42
lubię taką dynię
Ania67 29.09.2011 09:25
chętnie spróbuję
Neetka90 22.09.2011 21:59
super
Neetka90 22.09.2011 21:59
super
Mati13 17.09.2011 17:42
super przepis
Kuchareczekjeden 07.06.2011 20:44
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak