Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurze pałki w bekonie z oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bekon 4 plastry
pałki kurze 8 szt
olej
czosnek 3 ząbki
pieprz
sól
bulion 250 ml
czarne oliwki bez pestek 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurze pałki w bekonie z oliwkami

Plastry bekonu przekroić wzdłuż, owinąć pałki kurczaka, obwiązać nicią lub spiąć wykałaczką. Na oleju podsmażyć posiekany czosnek. Włożyć pałki, zarumienić je ze wszystkich stron. Wyjąć czosnek, dodać grubo posiekane oliwki, oprószyć pieprzem i delikatnie solą, bekon jest słony, zalać bulionem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 45 minut. Od czasu do czasu pałki przewracać. Pod koniec duszenia odkryć, odparować aby sos był gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 26.06.2011 21:12
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak