Jabłka smażone

Jabłka smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 kg
  • cukier

    30 dag
  • woda

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy,kroimy na cienkie pół plasterki lub trzemy na tarce.Do rondelka wlewamy cztery łyżki wody,wkładamy jabłka oraz cukier.Smażymy aż będzie jednolita masa.Tak przygotowane jabłka możemy używać do deserów. Można gorące włożyć do słoiczków i zakręcić. Odwrócić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

22.05.2012 19:59
dobry przepis

treonina

01.08.2011 00:32
używam takich potem do ciast w zimie

4muffins

13.11.2010 21:26
super pomysł zwłaszcza na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat