Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiet ziemniaczano - ryżowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
ryż 0,5 kg
jaja 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
koper świeży 4 listki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
olej do smażenia 0,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiet ziemniaczano - ryżowy

Ziemniaki i ryż ugotować. Przemielićl ziemniaki przez maszynkę, dodać ryż, surowe jajka, mąkę, koper, sól i pieprz. Wyrobić ciasto. Z ciasta robimy małe kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Można polać gulaszem lub innym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 18.11.2011 08:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak