Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny dżem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
czosnek 2ząbki
jabłka 1 1\\2kg
cukier szkl
sok z cytryny z1
Gorczyca biała cała Prymat 1łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny dżem jabłkowy

Jabłka umyć,obrać,wykroić gniazda nasienne.Miąższ pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny.Cebulę obrać ,zetrzeć na tarce.Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę.Jabłka podgrzać z cebulą i czosnkiem 15min na małym ogniu.Gdy się rozgotują wsypać cukier,dodać gorczycę,trochę soli,gotować 30min,mieszając od czasu do czasu.Gorący dżem przełożyć do wcześniej wyparzonych słoików i zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak