Zupa z owoców leśnych

Zupa z owoców leśnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    1 litr
  • żółtko jaja

    2 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • owoce leśne

    2 (jagody, maliny lub jeżyny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier z żółtkami utrzeć na kogel mogel. Przebrać owoce, odstawić ¼ szklanki, resztę, przecisnąć przez sitko. Zagotować mleko z masłem i cukrem waniliowym kogel mogel uważać żeby nie zważyć i połączyć z przetartymi owocami. Schłodzoną podawać w miskach posypywać całymi owocami leśnymi. Super z herbatnikami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

21.06.2012 20:43
To coś nowego :)

Magdalena80

24.11.2011 22:45
ogólnie nie przepadam za takimi zupkami owocowymi ale te owoce leśne brzmią ciekawie

pegaz

27.10.2010 08:51
ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat