Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 245ml
mleko 1l

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg

Maślankę połączyć z pogrzanym mlekiem,pozostawić na 24godz aż do powstania gródek.Miskę wyłożyć podwójną warstwą gazy i przełożyć do niej masę ,przykryć.Po 5godz zebrać brzegi gazy i związać sznurkiem .Odcisnąć ser mocno dłońmi,zawiesić nad miską do odsączenia.Po trwającym 3godz odsączeniu ser powinnien być zwarty.Sznurek przeciąć ,ser przełożyć na talerz i zdjąć gazę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak