Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony w jabłkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
cebula 3 sztuki
ząbki czosnku 3 sztuki
sok jabłkowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony w jabłkach

Rybe rozmrazamy. Oproszamy sola, pieprzem i imbirem. Odstawiamy. Czosnek obieramy i przekrawamy na pol. Jablka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Miazsz kroimy w kostke.
Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Nastepnie dodajemy jablka i podsmazamy 5 min.
Rybe kroimy w srednie kawalki. Polowe masy jablkowo-cebulowej wykladamy do natluszczonego olejem naczynia zaroodpornego.układamy rybe. Miedzy kawalki wciskamy czosnek i przykrywamy reszta masy. Polewamy sosem jablkowym. Pieczemy 25 min w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak