Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura truskawkowa z mandarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1kg
truskawki 80dag
żelfix 3dag
mandarynki 5

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowa z mandarynkami

Mandarynki umyć w gorącej wodzie,osuszyć.Nie obrane pokroić w cienkie plastry.Pokrojone przesypać połową porcji cukru i odstawić na 6godz.Truskawki umyć,odszypułkować,drobno pokroić.Dodać żelfix ,zagotować ,ciągle mieszając.Dodać pozostałą porcję cukru i mandarynki z powstałym sokiem.Gotować 10min,ciągle mieszając.Konfiturę włożyć do słoików i zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak