Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Kebab

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
frytki 100 gram
ogórek 1 szt
pomidor 2 szt
marchew 1 szt
kapusta biała 100 gram
sól
cukier
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Kebab

Wołowinę pieczemy w piekarniku obtoczonej w marynacie w 180 stopniach koło 1 godziny następnie ścinamy niej kawałeczki mięsa powstaje taki kebab polewamy go sosem czosnkowym z ogórka pomidora marchwi i kapusty robimy sałatkę dodajemy cukier sól i sok z cytryny do smaku kładziemy koło mięska i frytki smażymy na tłuszczu najlepiej karbowane i mamy obiadek ala kebab

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 20.06.2015 22:34
smakowity kebab
SmakolykiJoanny 08.11.2012 11:51
Aż zachciało mi się zrobić go jeszcze raz :)
ewelinapac 16.07.2011 09:04
super
SmakolykiJoanny 03.07.2011 18:43
Połączcie sos czosnkowy z majonezem to dopiero dodatek do tego dania rewelacyjny wiem bo próbowałam
Nina7 06.06.2011 18:30
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak