Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka - jedna podwójna
ciemny sos sojowy 3 łyżki,
jasny sos sojowy 2 łyzki
pół łyżeczki soli
pieprz
zielone cebulki 2-3
kapusta pekińska
sezam
makaron chiński typu noodle
czosnek 1 ząbek
wino ryżowe odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie noodles z kurczakiem i kapustą

Pierś z kurczaka kroimy w małe kostki, polewamy sosem sojowym jasnym, skrapiamy winem, solimy, dodajemy pieprzu i odstawiamy do zamarynowania na 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Na woku rozgrzewamy trochę oleju (najlepiej sezamowego) i wrzucamy posiekany czosnek. Smażymy przez chwilę, po czym dodajemy zamarynowanego kurczaka. Mięso smażymy i zdejmujemy z woka. Szatkujemy kapustę i siekamy cebulkę. Ponownie rozgrzewamy woka i wlewamy trochę oleju.

Wrzucamy cebulkę, a po chwili dodajemy kapustę. Smażymy mieszając około 2 minuty i zdejmujemy z woka. Odcedzony makaron wrzucamy na rozgrzany olej (musi być go trochę więcej, żeby makaron nie przywierał). Smażymy go przez chwilę po czym dodajemy mięso i kapustę. Ja jednak nie smażyłam makaronu w oleju tylko dodałam makaron do woka z kapusta, miesem i wszystko razem wymieszałam i skropiłam sosem sojowym ciemnym chwilke podsmażyłam. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 07.10.2011 19:59
faktycznie noodles
Małgorzata113 24.06.2010 11:13
Ciekawa jestem smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak