Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mąka 1,5 szkl.
jajko 6 szt.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
sok jabłkowy 1 l
budyń waniliowy 3 op.
beza
białko 4 szt.
wiórki kokosowe 10 g
cukier 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy biszkopt

1. Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodając cukier. Dodaj żóltka, przesiana mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (tortownicy). Piecz 20 -25 min. w temp. 180 stopni. Ostudź, przekrój na dwa krążki.
2. Beza: Białka ubij, pod koniec dodając wiórki kokosowe i cukier. Formę wyłóż papierem do pieczenia, rozsmaruj pianę. Piecz w temp. 130 stopni, aż się zarumieni.
3. Masa: budynie wymieszaj z niwelielką ilością soku jabłkowego. Resztę soku zagotuj, wlej mieszankę. Ugotuj budyń.
4. Połowę masy rozsmaruj na spodnim cieście, przykryj drugim krążkiem. Rozsmaruj resztę masy. Przykryj bezą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.12.2013 09:08
apetyczny !!!
rutynka 14.05.2012 10:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak