Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki pieczone z mozzarellą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowe papryki 4
pieczarki 30-40dag
cebula
Szczypiorek cienki
mozzarella 250g

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki pieczone z mozzarellą i pieczarkami

Papryki dokładnie umyć, odciąć "czapeczki" i wydrążyć środki. W tym czasie pieczarki ubrać, opłukać i pokroić w małe kawałeczki. Podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć przyprawą uniwersalną. Ser pokroić w kostkę. Papryki faszerować na przemian serem i farszem pieczarkowym. Wierzch posypać szczypiorkiem i nałożyć czapeczki papryk;) Zapiec w dobrze rozgrzanym piekarniku do 180 stopni (na folii aluminiowej)ok. 35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tatiana2 07.06.2011 10:40
Fajny przepis. Bardzo lubię mozzarellę. W połączeniu z papryką jeszcze nie jadłam :)
polly66 06.06.2011 08:05
+ vegeta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak