Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca tortilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 20 dag
mąka pszenna 20 dag
jaja 2 sztuki
mleko 1/2 l
sól 1 łyżeczka
olej
pierś z kurczaka 1 sztuka
papryka mielona 1 łyżeczka
ogórek świeży 2 sztuki
papryka 1/2 sztuka
sałata chrupiąca kilka liści
jogurt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca tortilla

Skąłdniki na ciasto mieszamy i smażymy jak naleśniki na rozgrzanym oleju.
Ogórki kroimy w plasterki, paprykę w paski. Mięso dzielimy na kawałeczki, doprawiamy papryką, soli i podsmażamy. Jkłądniki na farsz mieszamy, nadziewwamy nim placki z tortilli, zwijamy w rulon i polewamy jogurtem zmieszanym z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 06.06.2011 07:21
świetny przepis
Gabriela7 06.06.2011 07:21
super pomysł
iwa643 06.06.2011 07:02
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak