Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z truskawkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
biszkopty okrągłe 1 duża paczka
galaretka truskawkowa 2 szt
truskawki świeże 40 dag
serek homogenizowany 4 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z truskawkami

Tortownicę wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Serki homogenizowane chwilę miksujemy, wlewamy przestudzoną żelatynę, ponownie chwilę miksujemy, aby serki połączyły się z żelatyną.Gotową masę wylewamy na biszkopty. Na masie układamy umyte i przekrojone na pół truskawki, całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa z serków dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki będą już powoli tężeć, wylewamy je na masę z serków. Ponownie wstawiamy całość do lodówki, aby wszystko dobrze stężało. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 05.08.2012 15:31
latem najlepsze ciasto,,
szyba 06.06.2011 07:44
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak