Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
cukier brązowy 2 łyżki
jajko 5 sztuk
margaryna 1/4 sztuki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
ser biały 1 kg
cukier 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
jajko 5 sztuk
budyń śmietankowy 3 łyżki
rodzynki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Cukry, jajka oraz margarynę startą na tarce o dużych oczkach i dodać do mąki. Wszystkie składniki dokładnie i szybko zagnieść. Rozwałkować i wyłożyć ciastem tortownicę o średnicy 28cm. Nakłuć widelcem i piec ok 15 min. w temp. 180\'C
Białka oddzielamy od żółte. Żółtka ucieramy z serem, dodajemy 0,5 szklanki cukru oraz budyń i śmietanę. Białka ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód ciasta i posypujemy rodzynkami. Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku na ok 40 min w temp. 180\'C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 26.06.2013 21:23
uwielbiam serniki
czekoladka_m 11.06.2013 15:47
mniam, uwielbiam taki tradycyjny sernik:)
RenataZ-et 19.07.2012 16:29
sernik wygląda cudownie :)
jolaxa 02.01.2012 22:16
pycha
artur7 06.06.2011 19:01
pyszny
aginaa 06.06.2011 09:59
fajny
szyba 06.06.2011 07:43
smakowite
Gabriela7 06.06.2011 07:20
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak