Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w imbirze ze świeżymi figami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka bez skóry 8 szt
czosnek zgnieciony 3 ząbki
figi świeże pokrojone na ćwiar 4 szt
oliwa 1 łyżka
czarny pieprz
imbir starty 3 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w imbirze ze świeżymi figami

Udka kurczaka umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Imbir wymieszać z czosnkiem i natrzeć każdy kawałek kurczaka. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.
Nagrzać piekarnik do temp 190stC. Wyjąć naczynie z lodówki i na kawałkach kurczaka poukładać figi. Skropić oliwą i posypać pieprzem.
Przykryć naczynie i piec w piekarniku przez 35-40 minut.
Podawać z młodymi ziemniakami i świeżą zieloną fasolką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 06.06.2011 07:43
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak