Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z awokado i ziemniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
bulion warzywny 1 l
sól
pieprz
Kminek mielony Prymat
sok cytrynowy łyżka
skórka cytrynowa starta 1/2 łyżeczki
śmietana 100 g
awokado
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z awokado i ziemniaków

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Bulion zagotować, dodać sól, pieprz, kminek, natkę pietruszki, sok i skórkę z cytryny. Ziemniaki gotować w bulionie 20 minut. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować.
Śmietanę lekko ubić. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać i pokroić na cienkie cząstki.
Zupę jeszcze raz podgrzać (nie gotować!), zabielić ostrożnie śmietaną, dodać kawałki awokado. Odczekać 3-4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 06.06.2011 07:30
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak