Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z sera camembert i orzeszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 10 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
konfitury z żurawin 4 łyżeczki
natka piertuszki posiekana 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
brzoskwinie w puszce 4 połówki
camembert 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z sera camembert i orzeszkami

Orzechy drobno posiekać, uprażyć na suchej patelni. Serki przekroić poziomo na pół. Cztery połówki suto posypać prażonymi orzechami, lekko wcisnąć je w ser, każdy przykryć drugą połówką i przycisnąć. Jajko umyć, wybić na talerzyk, dodać szczyptę soli i pieprzu. Roztrzepać. Serowe krążki moczyć w jajku i obtoczyć w tartej bułce. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, włożyć kotlety, obsmażyć z obu stron na złoty kolor, wyłożyć na rozgrzany półmisek. Na pozostały na patelni tłuszcz włożyć brzoskwinie, przez chwilę obsmażyć z obu stron i ułożyć na serowych kotlecikach. Połówki brzoskwiń wypełnić konfiturą żurawinową i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak