Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane bakłażany z mozzarellą z dodatkiem czerwonego pesto, czyli tzw. pesto alla siciliana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
sól do posypania
Grill przyprawa klasyczna Prymat do posypania
mozzarella 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane bakłażany z mozzarellą z dodatkiem czerwonego pesto, czyli tzw. pesto alla siciliana

Bakłażana umyć, pokroić (razem ze skórą) wzdłuż w plastry grubości ok. 2 cm. Posolić obficie z obu stron, odstawić na ok. 10 min (aż na plastrach pojawią się kropelki soku, wytrzeć je ręcznikiem papierowym). Tak przygotowane plastry natrzeć przyprawą na grilla, skropić oliwą. Grillować kilka minut z jednej strony, by lekko zbrązowiały, obrócić, na każdym plastrze położyć plaster sera mozzarella, przykryć i grillować tak długo aż ser się roztopi. Podawać na liściach sałaty, ze świeżym pomidorami i czerwonym pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolajka 06.06.2011 12:01
pyszne, też czasem robimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak