Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki torcik porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
cukier puder 25 dag
jaja 4 sztuki
woda odrobina
śmietana kremówka 200 ml
cukier wanilinowy 1 opakowanie
porzeczki czerwone 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki torcik porzeczkowy

Żółtka uciermy z 20 dag cukru pudru, dodjamey wode. Łączmy z mąkami i ubitą pianą z białek. Ciasto pieczemy około 20 min w 180 stopniach. Studzimy i kroimy mna 3 części. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Przekladamy nim tort. Wierzch posypujemy portzeczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak