Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina duszona z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec barani 80 dag
bulion 1 szkl
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka
cebula 2 szt
cytryna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
twaróg 25 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina duszona z twarogiem

Baraninę opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki wielkości pudełka od zapałek. Z cytryny odkroić kawałek skórki, sok wycisnąć. Mięso przełożyć do garnka, dodać sok i skórkę z cytryny oraz liść laurowy, posolić, wlać tyle wody, aby przykryła mięso. Gotować je 45 minut, potem wyjąć, starannie osączyć, podsmażyć na oleju na złoty kolor i z powrotem włożyć do garnka. Na tłuszczu na którym się smażyło mięso usmażyć obrane i pokrojone w talarki cebule. Twaróg pokruszyć. Do baraniny w garnku dodać cebulę, twaróg, bulion i pieprz. Dusić je na małym ogniu, aż będzie miękka. Pod koniec duszenia włożyć masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak