Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 150 g
pieczarki 1 szt
marchew 1 szt
rosół warzywny 100 ml
natka pietruszki 4 gałązki
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 krople
łosoś filet 75 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z łososiem

Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obrać, opłukać, drobno pokroić. Gotować 8-10 minut w rosole pod przykryciem. Filet z łososia dodać do warzyw 5 minut przed końcem gotowania. Łososia wyjąć, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Warzywa odcedzić, wodę zachować. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno pokroić. Dodać wodę z gotowania warzyw, oliwę i sok z cytryny, wymieszać, sos przyprawić pieprzem. Podawać z warzywami i łososiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak