Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z fasolą i parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan starty 10 dag
pomidory pokrojone w przecierz 1 puszka
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
oliwa 3 łyżki
sos sojowy ciemny 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
bulion drobiowy 1 szkl
biała fasola 1 puszka
natka pietruszki 3 łyżki
indyk 40 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z fasolą i parmezanem

Parmezan wymieszać z tartą bułką i natką pietruszki. Fasolę odcedzić z zalewy. Mięso z indyka pokroić w dużą kostkę. Cebule i czosnek obrać, posiekać jak najdrobniej. Łodygi selera obrać z grubych włókien, pokroić w plasterki. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać seler, mieszając, smażyć 7-10 minut. Wlać pomidory, bulion i sos sojowy, gotować na małym ogniu 1 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Wrzucić indyka i fasolę, gotować jeszcze 5 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przełożyć potrawę, posypać mieszaniną tartej bułki, sera i natki, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180-200 st. c, zapiec na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak