Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa 1 sztuka
wątróbki drobiowe 10 dag
jaja 2 sztuki
mleko 100 ml
koperek 1/2 pęczek
masło 2 lyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do kurczaka

Bułę maczamy w mleku, odciskamy i mielimy razem z wątróbkami. Dodajemy żółtka utarte z masłem, posiekny koperek, doprawiamy do smaku i mieszamy z ubitą pianą z białek.
Powstałym farszem nadziewamy kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak