Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w czerwonym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej 1/2 szklanka
mąka 2 łyżki
sok z cytryny
Liść laurowy suszony Prymat
chili
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz
wino czerwone 1/2 szklanka
ryba 1 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w czerwonym winie

Rybę kroimy w grubszą kostkę. Solimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Na oleju podduszamy cebulę i czosnek, dodajemy mąkę, wlewamy wino. Doprawiamy i dusimy sos ok. 15 min. Dodajemy rybę i dusimy jeszcze ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak