Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z rabarbaru z dodatkiem kisielu truskawkowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 70 dag
kisiel truskawkowy 1 łyżka
cukier 4 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z rabarbaru z dodatkiem kisielu truskawkowego

Rabarbar obrać ze skórki, pokroić na 1 cm plasterki, przełożyć do garnka, zalać 1 litrem wody, zagotować, dodać 4 łyżki cukru, 3 łyżki soku z cytryny, gotować na małym ogniu 20 minut. 1 łyżkę kisielu rozpuścić w małej ilości zimnej wody, wlać do kompotu, zagotować, przelać do dzbanka, wystudzić i wstawić do lodówki. Wg mnie jest to najlepszy kompot na upalne dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 30.03.2012 18:15
tez lubie ten kompot
dasada1 30.03.2012 18:15
tez lubie ten kompot
dasada1 30.03.2012 18:15
tez lubie ten kompot
noculos 30.03.2012 18:11
moja mama uwielbia
noculos 30.03.2012 18:11
moja mama uwielbia
noculos 30.03.2012 18:11
moja mama uwielbia
Pola2 05.06.2011 17:43
na upały najlepszy!
Sylwia88 05.06.2011 15:33
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak