Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka twarogowo-gryczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1/2 kg
ser biały 1/2 kg
cebula 1 szt
jaja 3 szt
masło 10 dag
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka twarogowo-gryczana

Kaszę gotujemy z odrobiną tłuszczu. Twaróg przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy zrumienioną na maślę cebulę. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawaimy do smaku i przekładamy do formy posypanej bułką tartą. Pieczemy 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak