Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z kaszą i ogóreczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z kaszą i ogóreczkiem

SKŁADNIKI:

* 0,5kg mięsa wołowego (może być udziec)
* 5 łyżek oleju
* 6 łyżek mąki
* 2 kostki pieczeniowe(do wyboru)
* 1 cebulka średnia
* 0.7 l wody
* liść laurowy,ziele angielskie,pieprz (według uznania)
* 2 woreczki kaszy (do wyboru)
*

PRZYGOTOWANIE:

Mięso kroimy w plastry,lekko rozbijamy tłuczkiem.Obtaczamy z kazdej strony mąka i smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Nastepnie smazymy cebulkę drobno posiekana. Potem wkładamy wszystko do rondelka (włacznie z cebulką) dodajemy w.w przyprawy zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 40-45 min. Podajemy z wczesniej ugotowaną kaszą i ogóreczkiem kiszonym . . . Smacznego :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 14:33
Dobry obiad.
Wacław 06.09.2011 18:17
po prostu,pycha
MAŁY 29.08.2011 10:10
pięknie podane
ewaa 20.06.2011 21:15
pyszne :)
aguus 06.06.2011 18:56
bardzo lubię wołowinę, a przepis całkiem ciekawy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak