Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie nadziewane sałatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt
seler naciowy 1 szt
orzechy włoskie 1/2 szkl
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
feta 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie nadziewane sałatką

1. Brzoskwinie dokładnie umyj, a następnie starannie osusz. Czyste owoce przekrój na pół i wyjmij z nich pestki.
2. Przygotuj nadzienie do brzoskwiń: seler naciowy umyj, a następnie bardzo drobno go pokrój. Ser feta pokrój w dość drobną kostkę i połącz z pokrojonym selerem naciowym. Orzechy włoskie drobno posiekaj i połącz je z selerem oraz serem. Dodaj majonez, dopraw do smaku sola i pieprzem, po czym wymieszaj.
3. Tak przygotowaną sałatką nadziej połówki brzoskwiń. Możesz podać je na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.12.2013 10:08
pomysłowe !!!
suzana 05.06.2011 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak