Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt.
kiełbasa śląska 1 szt
oliwa 2 łyżki
przyprawa uniwersalna 2 łyżki
boczek 20 surowy
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą

Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, zeszklić na złoto na dwóch łyżkach oliwy, Kapustę umyć i w miarę drobno pokroić, dodać do boczku i kiełbasy, wymieszać, przykryć, dusić aż kapusta puści sok, doprawić 2 łyżkami Warzylionu, szczyptą chili i odrobiną kolorowego pieprzu, wymieszać, dodać łyżkę soku z cytryny, dusić pod przykryciem około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.03.2012 14:27
pycha
Pola2 05.06.2011 17:44
lubię taka kapustkę na szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak