Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort budyniowo-owocowy na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 opakowania
żółtko jajek 4 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 3/4 szklanka
margaryna 1/2 kostka
biszkopty okrągłe 20 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
banan 2 sztuki
pomarańcz 1 sztuka
rodzynki 1 garść
kakao 2 łyżeczki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort budyniowo-owocowy na zimno

Jajka ucieramy z cukrami. Budynie mieszamy z mlekiem, dodjamey do żółtek i przez kilka min gotujemy. Studzimy. Dodajemy mase do utartej margaryny. Polowę kremu przekłądamy do tortownicy, do drugiej dajemy kakao i mieszamy. Przekłądamy ją do tortownicy, a między nie wciskamy biszkopty. Ukłądamy na nich pokrojone w plasterki, kostkę owoce, posypujemy rodzynkami i zalewamy galaretkami (gdy zastygnie jedna wlewamy kolejną).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.06.2012 15:06
SUPER pomysł właśnie szukam coś z biszkopcikami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak