Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura agrestowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
woda 1 szkl
cukier 100 gram
cukier żelujący 1 kg
laska wanili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura agrestowa

Niedojrzały agrest umyć i oczyścić.Wodę zagotować z 100 g cukru.Wsypać owoce i gotować 10 minut.Przestudzić i połączyć z miąższem wanilii i cukrem żelującym.Gotować jeszcze ok 5 minut na dość dużym ogniu,cały czas mieszając.Napełnić słoiki i zakręcić na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 02.01.2014 16:40
Bardzo lubię agrest, ale przetworów z niego nie robię, ale chyba to zmienię i wypróbuję Twój przepis.
Motorek 27.09.2013 09:43
musi być fajna
IZABELA29 24.11.2012 15:15
trzeba mowy posadzić ..:)
ben-ka 24.11.2012 14:58
to Ty Misiu podziel się ze mną,mój jedyny krzaczek został skoszony!!! i co? z czego sobie zrobię konfiturkę:(
misia53 23.11.2012 00:15
u mnie agrest spada z krzewów tak dużo mam
Wacław 08.08.2012 20:21
fajny pomysł !
Krystyna32 26.04.2012 13:27
extra
kate.500 12.02.2012 17:17
ciekawe polaczenie
Justa32 15.07.2011 17:57
pyszna
alaaa 23.06.2011 22:26
muszę spróbować
IZABELA29 16.06.2011 07:31
przyznam ,że jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak