Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
pieczarki 30 dag
margaryna
mąka
kostki do sosów
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami

na patelni rozpuszczamy 2 łyżki margaryny. mięso kroimy w grubszą kostkę, a następnie każdy kawałek obtaczamy w mące i układamy na rozgrzany tłuszcz, po obsmażeniu po obu stronach wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy. W osobnym naczyniu podsmażamy na łyzce tłuszczu pieczarki pokrojone na połówki lub na ćwiartki jeśli są duże, następnie przesypujemy je do mięsa. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie i listko laurowe, dodajemy równiez 1 kostke do sosów. Kiedy woda odparuje a mieso jest miękkie podajemy do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 16.05.2012 11:40
pychotka :)
Mati13 22.08.2011 22:50
na pewno by mi smakowało
rosik93 05.06.2011 19:10
pycha
Beatris 05.06.2011 10:42
Smaczne i proste.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak