Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone zeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 40 dag
cebula 1
olej 1/4 szklanki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone zeberka

dzień przed pieczeniem marynujemy mięso. do oleju dodajemy ziele angielskie, liscie laurowe, majeranek, łyżeczkę soli, pieprz, bazylie i 4 ząbki czosnku - mieszamy razem z miesem i wkładamy do lodówki. Na drugi dzień układamy w naczyniu zaroodpornym zeberka razem z marynata, posypujemy ostrą papryką i dodajemy trochę kucharka. Pieczemy w temp 180* ok 90 minut. 10 minut przed wyłączeniem dodajemy pokrojoną w plastry cebulkę dla lepszego aromatu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 11.02.2012 15:05
pyszne
Wojt@s
Wojt@s 11.01.2012 09:01
extra
evita0007 05.06.2011 18:43
kocham mięsko,mięsko jest dobre dla mnie na handre ;D
Beatris 05.06.2011 10:44
Ja zawsze używam do żeberek innego zestawu przypraw. Muszę spróbować z Twojego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak