Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z czerwoną cebulą i salami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
żółtko jajek 1 szt
śmietana 2 łyżki
masło 0,5 kostki
salami 6 plastrów
papryka czerwona 0,5 szt
rzodkiew 4 szt
pomidor 1 szt
kukurydza 2 łyżki
ogórek 1 szt
ser żółty 30 dag
pomidory z puszki 1 szt
bazylia
oregano
tymianek
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z czerwoną cebulą i salami

Robimy ciasto z mąki, żółtka, śmietany i masła. Wkładamy je w folię i na 15 min do zamrażalnika. Wylepiamy nim formę i nakłuwamy mocno widelcem. Pieczemy 20 min w 170 stopniach. Na ciasto dajemy sos - pomidory z puszki mieszamy z przyprawami. Wysypujemy na to połowę tartego sera, i układamy wszystkie warzywa pokrojone wg uznania i salami. Przykrywamy resztą sera i pieczemy aż ser się roztopi a brzegi przyrumienią. Podajemy z ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.11.2012 10:57
wygląda świetnie
Margo1 29.11.2012 10:57
wygląda świetnie
malaczarna23 20.09.2011 11:02
zjadłabym taką
maryśka 11.09.2011 10:27
mniam
pawel6 07.06.2011 12:30
chętnie bym się poczęstował...
gosia47-47 05.06.2011 10:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak