Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowo-śledziowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka 1 szkl
jajko 2 szt
jabłko 1 szt
korniszony 2 szt
grzybko marynowane 4 szt
majonez 0,5 szkl
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka do dekoracji
śledzie 2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowo-śledziowa

Wymocz śledzie, wyfiletuj je i pokrój w kostkę. Jeden filet odłóż do dekoracji. Jabłko pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, połącz z pokrojonym śledziem i ugotowaną fasolką.Pokrojone grzybki, korniszony i ugotowane jajko dodaj do śledzi, polej majonezem, dopraw solą, pieprzem, cukrem, wymieszaj. Udekoruj natką i drugim jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.02.2014 07:44
fajna sałatka
miki47 27.03.2013 09:33
fajny przepis
Aleksandraa 05.02.2013 13:53
ekstra :)
Adamorek 11.11.2011 16:59
super sledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak