Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warzywa gotowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1peczek
kalafior 1peczek
marchewka 2szt
pomidor 2szt
ogórek 0.5szt
majonez tradycyjny 3łyżki
jogurt naturalny 15łyżek
czosnek 1ząbek
Majeranek suszony Prymat 1łyżka
pieprz i cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa gotowane

Marczewke bieramy, brokuły, kalafior myjemy-wszystko gotujemu ok 30min, na koniec gotowania wkładamy obranego ogórka i pomidora (bez skórki).Po ugotowaniu brokuły i kalfior dzielimy na różyczki,marcew ogórka i omodory kroimy na większe częsci.SOS: majonez łączymy z jogurtem wyciśniętym czosnkiem ,majerankiem i doprawiamy pieprzem i cukrem.Warzywa polewamy sosem. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 18.11.2011 08:12
rewelacja
Margo1 30.10.2011 17:29
chyba też takie robię
Margo1 30.10.2011 17:29
chyba też takie robię
jolita 11.06.2011 10:15
fny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak