Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w sosie truskawkowo-poziomkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 300 gram
truskawki świeże 300 gram
poziomki 100 gram
cukier 6 łyżek
śmietana 18 proc 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w sosie truskawkowo-poziomkowym

Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Truskawki i poziomki miksujemy, dodajemy do nich gęstą śmietanę , dużo cukru i mieszamy.
Mus wylewamy na ugotowany ryż.
Podajemy na drugie śniadanie. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 13.04.2012 21:25
super:)
m1monika 29.02.2012 18:26
pyszny
Brigitte 06.01.2012 13:49
wczesnym latem można podjeść, ehh.. a z parzakami taki sos..
kate.500 14.11.2011 09:11
smaczne
Robert10 12.06.2011 13:32
super- a tu właśnie sezon na te owoce
Magdalena1110 09.06.2011 07:22
pycha
Ania67 05.06.2011 09:29
rewelacja
Kuchareczekjeden 05.06.2011 08:31
super śniadanie
AgaS10 05.06.2011 08:19
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak