Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z żółtej papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki żółte 4
cebule dymki 5
olej łyżka
utarty seler 1
czosnek ząbek
bulion warzywny 1 1\\2l
sól
pieprz
jogurt 5łyżek
rzeżucha pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z żółtej papryki

Dymkę pokroić w krążki i podsmażyć na oleju.Seler utrzeć na tarce,paprykę pokroić na cienkie plastry ,obydwie jarzyny dorzucić do cebuli i podsmażyć 5min.Dodać czosnek ,bulion,sól,pieprz.Gotować zupę na małym ogniu 15min.Ochłodzić ,zmiksować.Podgrzać ponownie ,dodać jogurt ,przybrać rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak