Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulony z szynki z figą i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 plastrów
ser żółty 20 plastrów
bazylia 20 listków
figi 5 szt
Szczypiorek cienki
oliwa 5 łyżek
ocet balsamiczny 3 łyżki
sól
pieprz
mieszanka sałat 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Rulony z szynki z figą i bazylią

Plasterki szyna i sera potnij na paski. Na pasku szynki ułóż pasek sera, listek bazylii i ćwiartkę figi, zwiń w rulonik. Każdy rulon przewiąż dekoracyjnie nitką szczypiorku. Ruloniki ułóż na liściach sałaty. Polej sosem winegret: oliwę wymieszaj z octem balsamicznym, przypraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 23.11.2011 17:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak