Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzyny w sosie śmietanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 40 dag
kalarepa 40 dag
ziemniaki młode 50 dag
szparagi zielone 25 dag
groszek zielony 15 dag
masło 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
wino białe 0,5 szkl
kremówka 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzyny w sosie śmietanowym

1. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz. Ziemniaki w całości gotuj 15 min. Pozostałe warzywa pokrój na kawałki i osobno gotuj do miękkości. Odcedź, wywar zachowaj.
2. W garnku stop masło, oprósz mąką, zasmaż. Wlej wino i 2,5 szklanki wywaru. Zagotuj. Dodaj kremówkę i warzywa. Potrawkę przypraw i ponownie zagotuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 26.08.2013 10:14
to coś dla mnie :-)
fotoviderek 10.08.2013 08:35
Świetne, zdrowe danie :)
Monika63 20.07.2012 09:13
pychotka
Lidia6 22.12.2011 21:13
pycha
magical66 26.06.2011 09:27
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak