Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet w białej czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 3 szt
kremówka 1 szkl
cukier puder 2 łyżki
sorbet malinowy 6 kulek
czekolada gorzka 1/2 szt
maliny świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet w białej czekoladzie

1. Białą czekoladę pokrusz do miseczki. Potem wstaw ją do większego naczynia z wodą, postaw na gazie. mieszając, rozpuść czekoladę w gorącej kąpieli wodnej. Masę pozostaw do ostygnięcia.
2. Foremki do babeczek wyłóż papierowymi koszulkami. Wlej masę czekoladową. Odstaw do lodówki, aby miseczki stwardniały. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, schłodź.
3. Schłodzone miseczki z białej czekolady napełnij ubitą kremówką. Do każdej włóż kulkę malinowego sorbetu. Gorzką czekoladę zetrzyj na tarce. Deser ozdób świeżymi malinami oraz gorzką czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.12.2013 09:35
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak