Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowa rolada biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 4 łyżki
galaretka 1/2 op
kremówka 1 szkl
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 op
jagody 30 dag
dżem jagodowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: owocowa rolada biszkoptowa

1. Białka ubij, dodaj żółtka i mąkę, wymieszaj. Ciasto przelej na blachę pokrytą pergaminem, piecz 15 min w 180 stopniach. Delikatnie wyjmij na lnianą ściereczkę, usuń pergamin, zroluj razem ze ściereczką. Odstaw.
2. Galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl wody. Kremówkę ubij z obydwoma cukrami i tężejąca galaretka. Biszkopt rozwiń, posmaruj dżemem. Posyp jagodami, nałóż ubitą kremówkę, zwiń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.05.2013 20:01
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak