Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszczyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dag
ziemniaki 4
śmietana 30% 200 ml
mąka 2 łyżki
żurek
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszczyk

Gotujemy żeberka z dodatkiem soli i pieprzu, po ok 1 godzinie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kiedy robia sie miekkie to dodajemy zurek (wg uznania, w zależności jak kwaśny lubimy), a następnie wlewamy zahartowaną smietankę zmieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku pieprzem, jarzynką i odrobiną majeranku. po zagotowaniu możemy podawać na obiad

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 22.03.2012 06:46
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak